Descobreix

Àrees

Àrea d'Alcanar

Alcanar

Les fèrtils terres d'Alcanar, situades a l'extrem sud de Catalunya, al costat del riu Sénia, ja van ser conreades des de temps molt antics. Un testimoni d'aquests aprofitaments el trobem al poblat íber de la Moleta del Remei, situat al costat de l'ermita del mateix nom i que va estar envoltat d'oliveres que durant segles van ser el cultiu majoritari de la població.

Avui dia el terme d'Alcanar està gairebé exclusivament plantat de cítrics i només queden 10 Oliveres Mil·lenàries, 7 dels quals es troben en una finca municipal, situada entre l'ermita del Remei i el poblat íber de la Moleta, que queden ambdues d'aquesta manera enriquides amb la presència d'aquestes oliveres, quines siluetes i formes embelleixen l'entorn, el paisatge i també les fotografies. L'ajuntament i la Mancomunitat Taula del Sénia van habilitar aquesta Àrea que es pot visitar lliurement, però que es prega es conservi pels visitants.

L'accés a l'Àrea d'Alcanar és per la carretera TP-3318 d'Alcanar a Ulldecona, a uns 500 m. de la mateixa i està situada a continuació de l'ermita del Remei.


Direcció: 

Partida del Remei, 273

43530 Alcanar (Tarragona)

Área de Alcanar

Obri la ubicació