Blog

bruselas

Les “Oliveres Mil·lenàries Territori Sénia” a Brussel·les

Les “Oliveres Mil·lenàries Territori Sénia” a Brussel·les

El dijous 23/11/23, amb el Comitè Econòmic i Social (CESE)

El dijous 23 de novembre a Brussel·les, a la seu del Comitè Econòmic i Social Europeu hi va haver una reunió del SIPAM Oliveres Mil·lenàries del Territori Sénia (Tere Adell Mancomunitat i Jaume Antich Associació) amb la Secció d'Agricultura, Desenvolupament Rural i Medi Ambient (Secció NAT ) del Comitè Econòmic i Social Europeu (CESE), presidida per Peter Schmidt i Josep Puxeu (President i Vicepresident) ia més amb altres membres, per conèixer el projecte de les Oliveres Mil·lenàries del Territori Sénia.

La Secció NAT és responsable d'una àmplia gamma d'assumptes, entre d'altres, la PAC (política agrària comuna), la sostenibilitat alimentària, la protecció del medi ambient, l'economia circular, el compliment dels objectius de desenvolupament sostenible de les Nacions Unides ( ODS) i el canvi climàtic.

 

I el divendres 24/11/23 amb el Comitè Europeu de les Regions

El divendres 24 de novembre a Brussel·les, la FAO es va reunir amb el Comitè Europeu de les Regions (CDR) per mostrar 3 llocs SIPAM d'Espanya i 2 d'Itàlia per ajudar a crear consciència, fomentar l'intercanvi de coneixements i promoure pràctiques agrícoles sostenibles dins del Comitè Europeu de les Regions.

La inauguració va anar a càrrec del President del Comitè de les Regions ( Sr. Vasco Cordeiro) i el Director de l'Oficina de la FAO a la UE (Sr. Raschad-Al-Khafaji).

El panell de presentació de la importància dels SIPAM i el seu impacte en el desenvolupament sostenible va estar a càrrec de Sra. Clelia Maria Puzzo, de la Secretària del SIPAM i els 5 participants van ser:

- Sr. Roberto Morroni, Vicepresident Regió d'Umbria. Olivars entre Assís i Spoleto.

- Sra. Teresa Adell, Gerent Mancomunitat Taula del Sénia. Oliveres Mil·lenàries T. Sénia.

- Sr. Roberto Ciambetti, President Regió del Vèneto. Vinyes tradicionals SOAVE.

- Sr. Gerardo Álvarez, President Diputació León. S. agropastoril Muntanyes de Lleó.

- Sr. José L. Aguirre, Conseller Agricultura C.Valenciana. S.regadius Horta de València