Àrees de Sant Jordi

Atardece en un campo de olivos milenarios
Ruta de les Oliveres Mil·lenàries
Territori Sénia

Descobreix

Àrea

Àrees de Sant Jordi

Castellón Mediterráneo
Sant Jordi

Sant Jordi està situat al nord de la província de Castelló, arribant a tocar el riu Sénia. En el seu terme municipal hi ha una elevada concentració d'oliveres, algunes de les quals van ser plantades pels romans i conreades per totes les civilitzacions, sent 153 el nombre total d'oliveres mil·lenàries que es troben repartides, però sobretot a les partides Muntells, Fontanals, Mas Na Cabanes i Mas d'en Pons.

                                                                                                                 Área els Muntells

Està situada a 1.900 m del nucli urbà en direcció al santuari de la Font de la Salut (Traiguera). És un itinerari marcat que s'utilitza tant per anar a Muntells (antics safarejos, habilitats com una àrea de descans) com a la Font de la Salut. Just a la parcel·la de davant, propietat de la família Esteller García i on hi ha 5 oliveres mil·lenàries, amb la seva autorització i el treball de l'ajuntament i la mancomunitat s'ha habilitat i senyalitzat aquesta àrea.

Sant Jordi area Muntells

                                                                                        

                                                                                                      Área Mas Na Cabanes

Està situada a 5.700 m del nucli urbà en direcció al camp de golf Panoràmica i a uns 500 m de l'extrem del camp de golf. Amb l'autorització de la propietària M.ª Pilar Sospedra, treballant junts l'ajuntament i la mancomunitat han habilitat la seva finca com a àrea visitable, posant alguns cartells informatius. En ella hi ha 8 oliveres mil·lenàries, i la més gran, la n.º 41 medeix 7,70 m de perímetre de tronc a 1,30 m del terra i segons datació de la Universitat Politècnica de Madrid va ser plantada al 744 d.C.

Sant Jordi area Mas Na Cabanes


Et recomanem...

-Visita guiada a la “Toneleria Artesana”
-A pedals elèctrics per les oliveres mil·lenàries

 


Direcció:

Sant Jordi:
Els Muntells  
Mas Na Cabanes 

Áreas de Sant Jordi

Open location