Blog

olives

Terrori Sénia, oli d'oliva verge extra (11/2012)

L'Oli d'Oliva Verge Extra és el millor per la seua qualitat, sabor, aroma i propietats alimentoses i saludables. La baixa acidesa permet apreciar una àmplia gamma de matisos, que en els d'inferior qualitat queden ocults i que els olis refinats no tenen. Per tant, els olis d'oliva verge extra són la principal garantia de consumir un oli de qualitat, enfront d'altres denominacions comercials que poden arribar a confondre al consumidor.

En el Territori Sénia destaquen sobretot aquestes varietats d'olivera: FargaMorrudaSevillenca i Empeltre, però també existeixen Cuquello i Marfil. La major part dels olis que s'elaboren són cupatges d'aquestes varietats, encara que les proporcions de cadascuna d'elles, solen ser diferents segons la zona i l'època de recollida.

Però en els últims temps s'ha començat a produir, cada vegada més, olis d'oliva verge extra mono-varietals i, en concret, els 10 molins que participen en el programa Oli i Oliveres Mil·lenàries Territori Sénia produeixen olis diferenciats d'aquestes varietats.