Blog

llibre

Oliveres mil·lenàries, identitat del Territori Sénia (3/2020)

Nou llibre sobre les Oliveres Mil·lenàries del Territori Sénia, actualitzant i posant al dia tot el que s’ha anat avançant en els diferents camps: en la qualitat dels olis, en la gastronomia i en l’oleo-turisme.

S'han de destacar dues coses més:

  • Hi ha una col·laboració una altra vegada amb els millors restaurants del Territori, que publiquen una recepta elaborada amb Oli d'Oliveres Mil·lenàries d'una de les empreses certificades per la Marca de Garantia Oli Farga Mil·lenària, que ells consumeixen a la seva cuina.
  • El llibre ha estat possible gràcies a la col·laboració de les Diputacions de Castelló, Tarragona i Teruel.

Abans de la part central del llibre, que són les receptes dels restaurants, hi ha diferents escrits i fotografies dedicats als següents temes: el cultiu de l'oliva al Territori Sénia, el patrimoni cultural, les Oliveres Mil·lenàries del Territori Sénia, la Marca de Garantia Oli Farga Mil·lenària i les 16 marques d'oli que formen part de la mateixa.

Després de les receptes, segueixen altres reportatges sobre oleo-turisme, els Ambaixadors de les Oliveres, tots els Premis i reconeixements obtinguts, però destacant la declaració per la FAO del Sistema Agrícola Oliveres Mil·lenàries del Territori Sénia com a SIPAM (Sistema Important de Patrimoni Agrícola Mundial). Acaba el llibre amb un resum dels rics, variats i destacats valors turístics de tot el territori.

El llibre, editat per ONADA EDICIONS (Benicarló), es pot adquirir directament allí.