Blog

foto grupo diputaciones

Acte reconeixiement als presidents de les tres diputacions (3/2023)

La Torre de Càlig va ser l'espai cultural i històric on es va fer l'acte de reconeixement de la Mancomunitat de la Taula del Sènia als Presidents de les diputacions de Castelló (José Martí), Tarragona (Noemí Llauradó) i Teruel (Manuel Rando ). L'acte tenia com a objectiu expressar la gratitud per la participació de les tres institucions en la promoció i la protecció del patrimoni natural del Territori Sènia.

A més de l'alcaldessa de Càlig, Ernestina Borràs, van estar els presidents de la Mancomunitat (Dani Pallarés) i de l'Associació Territori Sénia (Jaume Antich) que van lliurar els reconeixements a José Martí (President de la de Castelló), a Enric Adell (Vicepresident de la de Tarragona) i a Susana Traver (Diputada de la de Terol). Tere Adell, gerent de la Mancomunitat va ser qui va llegir el Decret de Reconeixement. De la Diputació de Castelló van estar a més els diputats Santi Pérez i Ruth Sanz i el cap de Gabinet Pepe Gisbert. També hi van participar alcaldes i tinents d'alcalde d'Ulldecona, Santa Bàrbara, Rossell i Freginals. I per l'Associació, les Cooperatives de Santa Bàrbara, Traiguera i La Jana i les empreses Mil&unverd, Organia Oleum i Pubill Ecològics.

tres presidents

El president de la Diputació de Castelló, José Martí, va destacar la importància que tenen les oliveres mil·lenàries per a les tres províncies, així com el seu potencial turístic i econòmic per als municipis del Territori Sénia. També va agrair la important tasca de la Mancomunitat i l'Associació des de fa anys per a la seva conservació i posada en valor, havent aconseguit la declaració com a SIPAM per la FAO del Sistema Agrícola Oliveres Mil·lenàries Territori Sénia.