Descobreix

Àrees

Àrees de Sant Jordi

Sant Jordi

Sant Jordi està situat al nord de la província de Castelló, arribant a tocar el riu Sénia. En el seu terme municipal hi ha una elevada concentració d'oliveres, algunes de les quals van ser plantades pels romans i conreades per totes les civilitzacions, sent 153 el nombre total d'Oliveres Mil·lenàries que es troben repartides, però sobretot a les partides Muntells, Fontanals, Mas Na Cabanes i Mas d'en Pons.

Área els Muntells

Està situada a 1.900 m del nucli urbà en direcció al santuari de la Font de la Salut (Traiguera). És un itinerari marcat que s'utilitza tant per anar a Muntells (antics safarejos, habilitats com una àrea de descans) com a la Font de la Salut. Just a la parcel·la de davant, propietat de la família Esteller García i on hi ha 5 Oliveres Mil·lenàries, amb la seva autorització i el treball de l'ajuntament i la Mancomunitat de la Taula del Sénia s'ha habilitat i senyalitzat aquesta àrea.

Área els MuntellsÀrea els Muntells.

Área Mas Na Cabanes

Està situada a 5.700 m del nucli urbà en direcció al camp de golf Panoràmica i a uns 500 m de l'extrem del camp de golf. Amb l'autorització de la propietària M.ª Pilar Sospedra, treballant junts l'ajuntament i la mancomunitat han habilitat la seva finca com a àrea visitable, posant alguns cartells informatius. En ella hi ha 8 Oliveres Mil·lenàries, i la més gran, la n.º 41 medeix 7,70 m de perímetre de tronc a 1,30 m del terra i segons datació de la Universitat Politècnica de Madrid va ser plantada al 744 d.C.

Área Mas Na CabanesÀrea Mas Na Cabanes.

Et recomanem:

 


Direcció: 

Sant Jordi:
Els Muntells 
Mas Na Cabanes

 

Áreas de Sant Jordi

Obri la ubicació