Descobreix

Àrees

Àrees de Canet lo Roig

Canet lo Roig

El municipi de Canet lo Roig, situat a la comarca del Baix Maestrat, és el que té el major nombre d'oliveres mil·lenàries de tota la Comunitat Valenciana: 1.131 el 2019 i, alguns d'ells, són dels més monumentals. Per això, amb la col·laboració dels propietaris, l'ajuntament i la Mancomunitat Taula del Sénia, s'han habilitat 3 àrees i a més una ruta (SL-V58) per admirar el paisatge i els millors exemplars.

Donant la benvinguda als visitants, a l'entrada de la població, en una finca cedida per la Diputació de Castelló a l'ajuntament, es va habilitar aquesta Àrea on hi ha 2 oliveres espectaculars. Una d'elles, la núm. 2.767 segons datació de la Universitat Politècnica de Madrid va ser plantada l'any 569 d.C. i, encara que està plena de vida, pel seu aspecte sembla com si es tractés d'un fòssil.

En el terme de Canet lo Roig, a la partida "Rajos" entre moltes Oliveres Mil·lenàries destaca la de les "4 potes" que va obtenir el premi AEMO a la millor olivera monumental d'Espanya el 2016, a més de per les seves formes úniques, perquè després de la guerra civil un "maqui" fugitiu es va amagar en el seu interior per la nit i va poder tornar a les muntanyes.

(Premi AEMO a la millor olivera monumental d' Espanya 2016: https://www.youtube.com/watch?v=EExG1T03x_M).

Olivo "4 patas"L'olivera de les "4 potes"

Una altra de les oliveres que segons la datació de la Universitat Politècnica de Madrid va ser plantada al 527 dC, ha adquirit fama a nivell mundial ha estat la núm. 2.814, gràcies a que Icíar Bollaín la va escollir per protagonitzar la pel·lícula "El Olivo", al costat d'Anna Castillo, Javier Gutiérrez, Pep Ambrós y Manuel Cucala, quines escenes han ajudat a conscienciar de l'espoli d'aquestes oliveres úniques.

"El Olivo""El Olivo"

Et recomanem:


Direcció: 

Canet lo Roig
Olivo '4 patas'
'El Olivo'

Área de Canet lo Roig

Obri la ubicació