Blog

diploma blog

Premi Histories de Patrimoni Europeu 2018 a Oliveres Mil·lenàries Territori Sénia (10/2018)

El 2018 és l'any europeu de patrimoni cultural i, amb aquest motiu, junts el Consell d'Europa i la Comissió Europea han organitzat el Premi Històries del Patrimoni Europeu entre els 50 països signants de la Convenció Cultural Europea.

La convocatòria estava oberta a entitats i associacions europees que durant els últims anys organitzen activitats dins de les Jornades Europees de Patrimoni i a més a les que han obtingut el Premi Unió Europea de Patrimoni Cultural / Premis Europa Nostra i, en complir els dos requisits, la Mancomunitat Taula del Sénia va presentar al maig passat la història "Oliveres mil·lenàries Territori Sénia".

recibiendo premio

Entre les 69 històries presentades, un jurat ha triat les 10 millors històries que, a més del reconeixement a nivell europeu estan premiades amb 10.000€ cadascuna, sent una d'elles la presentada per la Mancomunitat Taula del Sénia. Per aquesta raó i amb motiu de l'Assemblea anual de les Jornades Europees de Patrimoni, celebrada a Estrasburg els dies 17 i 18 d'octubre, la Mancomunitat va ser convidada a participar i a recollir el premi.

La gerent de la Mancomunitat Taula del Sénia, M.ª Teresa Adell, va ser qui va rebre el premi de Matjaz Gruden, Director de Participació Democràtica, i de Jelena Mocevic, responsable de les Jornades Europees de Patrimoni, ambdós del Consell d'Europa.