Blog

olivera 4 potes

Ministeri Cultura publica «Llibre verd Patrimoni cultural» destacant les “Oliveres mil·lenàries del Terrritori Sénia”

            El ministre de Cultura i Esport, Miquel Iceta, ha presentat el «Llibre verd per a la gestió sostenible del patrimoni cultural», on apareixen exemples de bones pràctiques en què s'apliquen criteris de sostenibilitat mediambiental, econòmica i social, i entre elles figuren les Oliveres mil·lenàries del Territori Sénia, projecte gestionat per la Mancomunitat Taula del Sénia (27 ajuntaments: 15 valencians, 9 catalans i 3 aragonesos) i l'Associació Territori Sénia (formada al 50% per la mateixa Mancomunitat i l'altre 50% per sectors econòmics i socials de la zona).

            Aquest projecte ha obtingut nombrosos premis i reconeixements, a nivell nacional i europeu i en tots els aspectes: cultural, mediambiental, patrimonial, paisatgístic… i ara a nivell mundial, el 22 de maig d'aquest any, el Director General de la FAO QU Dongyu va lliurar a Roma als representants de la Mancomunitat i l'Associació el reconeixement com a Sistema Important de Patrimoni Agrícola Mundial a les Oliveres mil·lenàries del Territori Sénia.

medición olivo sinfo

            El llibre, publicat en castellà i en les llengües cooficials (català, gallec i euskera) així com en francès i anglès, és una guia on les associacions, professionals de la gestió cultural, les administracions i tota la ciutadania en general poden trobar diferents eines i reptes a les què s'enfronta una gestió del patrimoni cultural que vulgui seguir criteris de sostenibilitat mediambiental, econòmica i social.

            La proposta es completa amb una pàgina web en constant actualització que amplia els continguts del llibre. Aquest és l’enllaç:

www.culturaydeporte.gob.es/libro-verde-patrimonio/buenas-practicas/taulasenia.html