Blog

noticia

La Taula del Sénia parla sobre cultura i sostenibilitat a Oporto (5/2021)

Portugal presideix aquest semestre el Consell de la Unió Europea i durant el mateix es realitzen un conjunt d’activitats relacionades amb les competències de la Unió i diversos temes d’actualitat.

Durant els dies 5 i 6 de maig s’ha celebrat la conferencia sobre “Cultura, cohesió i impacte social” a la Fundació de Serralves d’Oporto (Portugal). Aquesta conferencia s’ha centrat en el potencial transformador de la cultura i l’impacte social com a eina per tal d’abordar els complexos problemes que afronten les societats contemporànies, reunint a actors culturals, pensadors i polítics de tota Europa amb l’objectiu de mobilitzar la Unió Europea per a desbloquejar el potencial de la cultura per a la cohesió social.

Un dels panells va estar dedicat a “Cultura i sostenibilitat ambiental”, analitzant com la cultura pot convertir-se en pedra angular del desenvolupament sostenible i ajudar a construir un món més verd. Mafalda Damaso va exercir de coordinadora i hi van participar els següents ponents:

  • Mª Teresa Adell – Enric GironaMancomunitat Taula del Sénia.
  • Mariana Pestana, Grup de treball portuguès sobre la Nova Bauhaus Europea.
  • Sacha Kagan, Coordinador de la Red d’Investigació (Associació Europea Sociologia).
  • Daan Roosegaarde, Artista holandès i fundador de l’Studio Roosegaarde.