Blog

taller Ayto. Morella

IV Taller Transnacional VALSIPAM al Territori Sénia (10/2022)

Els dies 17, 18 i 19 d'octubre de 2022 es va realitzar en el SIPAM del Territori Sénia (Comunitat Valenciana, Catalunya i Aragó) el IV Taller Transnacional per a la validació de l'estratègia de gestió i valorització turística sostenible dels SIPAM, dins del projecte VALSIPAM finançat pel programa Interreg-Sudoe.

El primer dia, a l'ajuntament de Morella, després de celebrar el XVI Comité de Pilotatge (presidit per la Coordinadora, Esperanza Perea), es va inaugurar el IV Taller Transnacional pel President de la Mancomunitat Taula del Sénia (Antonio Ollés), l'Alcalde de Morella (Rhamsés Ripollés) i el Secretari provincial d'Agricultura de Màlaga (José Mª Bergillos), explicant tot seguit Gerónimo Sánchez (de Andanatura) la validació de l'estratègia i Mª Teresa Adell (de la Mancomunitat) una introducció als Tallers experiencials dels dies 18 i 19 en diferents llocs del Territori Sénia.

El segon dia, desplaçant-se amb autobús, es van realitzar 5 Tallers experiencials per tota la zona de les oliveres mil·lenàries, començant en el Museu natural el de “Oliveres mil·lenàries de la Jana”, i en Olis Peset (Traiguera) “la Màgia de les oliveres mil·lenàries” on es va realitzar un tast d'oli. D'allí al “Molí històric de Cervera del Maestrat”, rebent informació de tota la seua història. El taller “Oliveres mil·lenàries amb Estrella” va permetre visitar la Farga de l’Arión (olivera més antiga datada per UPM amb 1.708 anys) i menjar en el restaurant l’Antic Molí (1 estrella Michelín), acabant amb el taller “Molí de Godall i el seu oli”, visitant un molí actual exemplar. 

visita Tere

El tercer dia, després de desplaçar-se en cotxes particulars al Delta de l'Ebre, es va fer “Oliveres mil·lenàries i Delta de l'Ebre a pedals”, desplaçant-se amb bicicleta pels miradors i observatoris de les llacunes i admirant la fauna i flora de tan extraordinari lloc.