Descobreix

Centres interpretació

Museu de la vida a la plana

Santa Bàrbara

Una mirada a la història, els oficis, el conreu de l'olivera i els nous cultius, la producció oleícola com a motor del municipi, els estris i utillatges; una passejada per la història. El Centre d'Interpretació de la Vida a la Plana s'ubica a la masada de Martí, una de les masades més antigues de Santa Bàrbara.

El seu contingut expositiu mostra, en l'espai que ocupava el molí d'oli d'oliva de la masada, com s'ha colonitzat i explotat la Plana del Montsià a partir del segle XVIII. Els visitants poden recórrer set àmbits temàtics que expliquen amb objectes, textos, fotografies, esquemes i un arbre genealògic: la colonització agrícola de la Plana; els orígens i l'evolució de la població de Santa Bàrbara a partir de les primeres masades i ravals aïllats; les característiques arquitectòniques i la història familiar de la masada de Martí, des del 1715 fins avui; el cultiu tradicional de l'olivera; la producció tradicional d'oli d'oliva, el seu ús i comercialització i, finalment, l'evolució recent de l'explotació agrícola de la Plana. De l'antic molí d'oli de la masada queden integrats dins l'exposició les moles i alguns dels elements de la premsa de giny: el caragol, la lliura i la torre del contrafort de la biga.

El Centre d'Interpretació de la Vida a la Plana es completa amb la Col·lecció d'Història Natural de Josep Antoni Valls, on es pot visitar una petita col·lecció amb dues seccions: la mineralògica i la paleontològica. El Centre acull també una agro-botiga, i una sala d'exposicions temporals que actua també de sala d'actes.


Direcció: 

Carretera de Madrid, 25

43570 Santa Bàrbara

AJUNTAMENT SANTA BÀRBARA: http://santabarbara.cat/museu-de-la-vida-a-la-plana

Museo de la Vida en la Plana

Obri la ubicació
Adreça

Carretera de Madrid, 25

43570 Santa Bàrbara

AJUNTAMENT SANTA BÀRBARA