Ruta de les Oliveres Mil·lenàries | Blog

Blog

milenia
02-07-2021

L'olivera és de la varietat Farga, empeltada en ullastre, i està situada a Godall (a la part catalana del Territori Sénia), molt a prop de l'antiga Via Augusta romana. El seu perímetre de tronc a 1,30 m del terra arriba als 7,04 m, sent la major del poble i una de les més grans de Catalunya. Segons la datació realitzada per la Universitat Politècnica de Madrid el seu any d'origen és el 1018, pel que té ara 1.003 anys.

"Cultura y sostenibilidad ambiental"
24-05-2021

Portugal presideix aquest semestre el Consell de la Unió Europea i durant el mateix es realitzen un conjunt d’activitats relacionades amb les competències de la Unió i diversos temes d’actualitat.

Oliveres amb valones.
07-04-2021

L'Organització de les Nacions Unides per l'Agricultura i l'Alimentació ha reconegut les valones com una Tecnologia i Pràctica per a Petits Productors Agrícoles (TECA). Les TECA aborden múltiples dificultats en àrees clau com la producció de cultius, ramaderia, pesca i aqüicultura, gestió forestal, canvi climàtic i reducció del risc de catàstrofes.

Taller SIPAM
08-04-2021

La Dècada de Restauració d'Ecosistemes de les Nacions Unides, declarada per la ONU de 2021 a 2030, busca ampliar massivament la restauració del medi ambient degradat i destruït com a mesura per a combatre el canvi climàtic i millorar la seguretat alimentària, el subministrament d'aigua i la biodiversitat.

Libro Olivos Milenarios
24-05-2021

Nou llibre sobre les Oliveres Mil·lenàries del Territori Sénia, actualitzant i posant al dia tot el que s’ha anat avançant en els diferents camps: en la qualitat dels olis, en la gastronomia i en l’oleo-turisme.

S'han de destacar dues coses més:

Olivo de Sinfo
24-05-2021

L'Olivera de Traiguera (Castelló) es va imposar en la 1ª edició del concurs, on concorregueren fins a 12 candidatures d'exemplars llegendaris d'Espanya, Itàlia, Tunísia, el Líban, Montenegro i Turquia. Altres països que pertanyen a Recomed són Grècia, Croàcia, Eslovènia i Marroc.

Premio Historias de Patrimonio Europeo 2018  a Olivos Milenarios Territorio Sénia
24-05-2021

El 2018 és l'any europeu de patrimoni cultural i, amb aquest motiu, junts el Consell d'Europa i la Comissió Europea han organitzat el Premi Històries del Patrimoni Europeu entre els 50 països signants de la Convenció Cultural Europea.

Cartel "El Olivo"
24-05-2021

El 2016, una de les produccions més reconegudes del cinema espanyol va ser "El olivo", la pel·lícula dirigida per Icíar Bollaín i protagonitzada per Javier Gutiérrez, Anna Castillo i Pep Ambròs.