Ruta de les Oliveres Mil·lenàries | Blog

Atardece en un campo de olivos milenarios
Ruta de les Oliveres Mil·lenàries
Territori Sénia

Blog

Premio Historias de Patrimonio Europeo 2018  a Olivos Milenarios Territorio Sénia
21-01-2019

El 2018 és l'any europeu de patrimoni cultural i, amb aquest motiu, junts el Consell d'Europa i la Comissió Europea han organitzat el Premi Històries del Patrimoni Europeu entre els 50 països signants de la Convenció Cultural Europea.

Cartel "El Olivo"
21-01-2019

En 2016, una de les produccions més reconegudes del cinema espanyol va ser "El olivo", la pel·lícula dirigida per Icíar Bollaín i protagonitzada per Javier Gutiérrez, Anna Castillo i Pep Ambròs. Escrita per Paul Laverty, guionista habitual de Ken Loach, el film narra la història d'Ànima, una xica que vol recuperar l'olivera que la seua família va vendre fa 12 anys i a causa d'això el seu avi va deixar de parlar.

Oliveres Mil•lenàries Territori Sénia, Patrimoni Agrícola mundial de la FAO
21-01-2019

El Territori Sénia està format per 27 municipis (15 de valencians, 9 de catalans i 3 d'aragonesos), situats en el punt de trobada de la Comunitat Valenciana, Catalunya i Aragó i, a més de compartir geografia, història, llengua i cultura, té la major concentració d'oliveres mil·lenàries del món: més de 5.000 que superen els 3,50 m de perímetre de tronc a 1,30 m del terra.

Olivos con Itinerantur
21-01-2019

El pa amb oli és la cinquena essència de la cuina de l'oli d'oliva i potser la millor recepta que es pot elaborar amb ell. Per la seua simplicitat i la seua universalitat, tots els olis d'oliva verge extra resulten adequats per a preparar-ho, però aquestes són les recomanacions d'utilització de la Fundació Alícia:

Aceitunas Olivos Milenarios Castellón
21-01-2019

L'oli d'oliva verge extra és el millor per la seua qualitat, sabor, aroma i propietats alimentoses i saludables. La baixa acidesa permet apreciar una àmplia gamma de matisos, que en els d'inferior qualitat queden ocults i que els olis refinats no tenen. Per tant, els olis d'oliva verge extra són la principal garantia de consumir un oli de qualitat, enfront d'altres denominacions comercials que poden arribar a confondre al consumidor.