Terrori Sénia, oli d'oliva verge extra

Atardece en un campo de olivos milenarios
Ruta de les Oliveres Mil·lenàries
Territori Sénia

Blog

Aceitunas Olivos Milenarios Castellón
21-01-2019

Terrori Sénia, oli d'oliva verge extra

L'oli d'oliva verge extra és el millor per la seua qualitat, sabor, aroma i propietats alimentoses i saludables. La baixa acidesa permet apreciar una àmplia gamma de matisos, que en els d'inferior qualitat queden ocults i que els olis refinats no tenen. Per tant, els olis d'oliva verge extra són la principal garantia de consumir un oli de qualitat, enfront d'altres denominacions comercials que poden arribar a confondre al consumidor.

En el Territori Sénia destaquen sobretot aquestes varietats d'olivera: Farga, Morruda, Sevillenca i Empeltre, però també existeixen Cuquello i Marfil. La major part dels olis que s'elaboren són cupatges d'aquestes varietats, encara que les proporcions de cadascuna d'elles, solen ser diferents segons la zona i l'època de recollida.

Però en els últims temps s'ha començat a produir, cada vegada més, olis d'oliva verge extra monovarietales i, en concret, els 10 molins que participen en el programa Oli i oliveres mil·lenàries Territori Sénia produeixen olis diferenciats d'aquestes varietats.

Autor:
  • gastronomía